Gombnyomással kapcsolták be

2019.04.25. 17:34

Elindították az első európai kereskedelmi 5G hálózatot

A Swisscom ügyfelei kezdetben Svájc ötvennégy városában élvezhetik a kereskedelmi 5G szolgáltatásokat, amit az Ericsson fejlett 5G hálózata biztosít.

Forrás: Shutterstock

Az Ericsson Spectrum Sharing megoldása segítségével a Swisscom ez év végére elérheti az országos 5G-lefedettséget. Jelenleg a hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc ötvennégy városában érhetők el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, így Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben.

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot.

A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkező ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a

nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés előnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit

az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén.

Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetőségek nyílnak meg.

A Swisscom már régebben bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetővé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához.

Ezt az Ericsson Spectrum Sharing szoftverével érik el, mely dinamikusan, a forgalmi igények alapján osztja meg a rádióspektrumot a 4G és 5G vivőfrekvenciák között. Ez a megoldás gyors országos 5G lefedettséget nyújt a korábban telepített 5G-ready 4G rádióeszközökkel.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!