Független kamerateszt

2019.08.16. 12:22

Ezzel a mobillal lehet ma a legjobb képeket fotózni

A neves kameratesztelő oldal, a DxOMark szigorú tesztjein a minap megjelent okostelefon borította a helyezéseket.

Mint részletesebben beszámoltunk róla, egy hete megjelent a Samsung Galaxy Note10+. A telefon máris elnyerte az első helyezést a DxOMark előlapi és hátlapi kamerákat értékelő rangsorában, valamint a videós teljesítményére is az eddigi legmagasabb pontszámot kapta.

Így alakult a tesztelők oldalán az okostelefonok kamera szerinti rangsora:

A Galaxy Note10 és a Galaxy Note10+ olyan professzionális eszközöket ad a felhasználók kezébe, amelyekkel valóban lenyűgöző képeket és videókat lehet készíteni. A képalkotási technológiának és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a Galaxy Note10 ütős képeket és videókat készít különféle megvilágítási viszonyok között egyaránt.

Érdemes böngészni ezen az oldalon a tesztelők fotói között.

A Note10 és Note10+ telefonokkal a felhasználók anélkül képesek közel professzionális videókat készíteni, hogy extra felszerelést kellene magukkal vinni. Az Élő fókuszos videó és a Hang Zoom funkciókkal a készülék kiemeli az igazán fontos tartalmakat, legyen szó kép- vagy hanganyagokról. A továbbfejlesztett Szuperstabil felvétel pedig stabilizálja kép bemozdulásait, mostantól Hyperlapse módban is.

Az elkészült videókat számítógép nélkül is könnyedén tudjuk szerkeszteni, s a beépített Videószerkesztővel a vágási funkciók telefonon szintén elérhetők.

A Note sajátossága, hogy az S Pen segítségével a felhasználók kiválaszthatják azokat a képkockákat, amelyeket módosítani szeretnének.

A DxOMark az iparág egyik leghitelesebb tesztlaboratóriuma, ahol az okostelefonok kameráit, lencséit és képminőségét rangsorolják különböző szempontok alapján. A szervezet a DxOMark Selfie és DxOMark Mobile kategóriák tesztjeit a tudományos protokollnak megfelelő, a legkorszerűbb laboratóriumi eszközök által támogatott előkészületek után végzi.

Az eszközök kép- és videóminőségét vizsgáló mérnöki tesztek megbízható információkat és adatokat szolgáltatnak a felhasználók számára a telefonok kamerateljesítményéről. A végső pontok a fotó- és videóminőséget értékelő pontszámok összesítéséből adódnak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!