Nicsak, ki beszél?

2019.02.11. 17:18

Helyrepofozták az Apple eddigi egyik legdurvább hibáját

Lehallgatható volt az iPhone akkor is, ha fel sem vették a telefont.

Apple CEO Tim Cook and singer Lana Del Rey look at the new iPad after a special event at the Brooklyn Academy of Music, Howard Gilman Opera House October 30, 2018 i Brooklyn, New York. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Fotó: AFP

Mint beszámoltunk róla, egy tizennégy éves fiú talált a veszélyes baklövésre, több mint egy hétig nem hittek neki, hiába jelentette be.

A FaceTime hibás működése lehetővé tette szinte bárkinek, hogy az iPhone csoportos csevegő funkciója bekapcsolt mikrofonná válva figyelmeztetés nélkül közvetítse a környezetében elhangzó beszédet, zörejeket, hangokat.

Az Apple közleményben tudatta, hogy a FaceTime hibáját az iOS 12.1.4 kiadásával javították, a szolgáltatás immáron hibátlanul működik.

Nehéz eldönteni, hogy jó, vagy rossz hírnek tekinthető-e, de egyúttal bejelentették, hogy míg az említett szolgáltatást vizsgálták, még egy biztonsági hibára bukkantak az Élő Fotók funkcióban is. Ezt a bugot szintén megszüntették.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!