Régi fényében?

2019.09.11. 12:04

Jók lettek az új iPhone-ok és Apple-mércével nem is drágák (videó)

Az Apple szokásosan óriási cupertinói show-ja után az az érzésünk támadhatott, hogy Tim Cook mintha meghallotta volna elbizonytalanodó vevőinek szavát.

Apple CEO Tim Cook speaks on-stage during a product launch event at Apple's headquarters in Cupertino, California on September 10, 2019. - Apple unveiled its iPhone 11 models Tuesday, touting upgraded, ultra-wide cameras as it updated its popular smartphone lineup and cut its entry price to $699. (Photo by Josh Edelson / AFP)

A három új iPhone ugyanis pontosan azokon a területeken hozott kedvező változást, amelyeket a harapott almás készülékek rajongói már régen – és joggal – kifogásolhattak.

Ugyanis a kamerák utolérték (talán meg is haladták, majd a tesztek eldöntik) az Android csúcskamerák fotóképességeit, akad iPhone modell, amelyik végre tisztességes akkuidőt kínál, s a magasabbra árazottak sem emelkedtek igazán tovább – csak annyira, amennyire egy iPhone-hoz illik, s nőtt az akkuidő.

Három készülékkel rukkoltak elő, mindegyiknél elhagyva az „X” számozást, amit a fél világ helytelenül, iksz-nek és nem 10-esnek mondott.

A kifizethető, meg a két háromkamerás

Két csúcsmodell érkezett, az 5,8 hüvelykes kijelzővel felszerelt iPhone 11 Pro és a 6,5 hüvelykes OLED kijelzős iPhone 11 Pro Max: ezek kaptak három kamerát a hátlapjukra.

A tavalyi legnépszerűbb, pénztárcabarát(abb) iPhone XR most két kamerával iPhone 11 néven lépett elő. Szerintünk megjósolhatóan

be fog jönni 699 dolláros (50 dollárral olcsóbb az elődjénél) árával

a vevőknek: 6,1 hüvelykes az – igaz, igaz, csak LCD – kijelzője, de megkapta az új A13 Bionic processzort és GPU-t.

Poénos újdonság többek között, hogy a kétkamerás kütyü tud az Apple által csak „slifies”-nek, azaz lassú mozgásúnak hívott szelfiket készíteni, amelyek igazán vicces hatást keltenek.

És a két idei nagy dobás

Elvárható – és végre meg is tett – lépés volt, hogy az 5,8 hüvelykes iPhone 11 Pro és a 6,5 hüvelykes iPhone 11 Pro Max háromkamerás fotórendszert kapjon, tehát miként az ma egy minőségi okostelefonhoz illik, lett a hátlapon teleobjektív, ultra széles és normál objektív.

Állítólag a kameráik kattintáskor akár kilenc képet is exponálnak, s a képekből mesterséges intelligencia illeszti össze a végleges fotót: reménykedhetünk, hogy nem lesz belőle Nokia 9-es effektus, vagyis a processzorművelettől nem lassul le a készülék.

Fotó: AFP/ Josh Edelson

A szaksajtóban többségben vannak a fanyalgó megjegyzések, melyek szerint kissé furára sikerült a három lencse blokkja: szerintünk funkcionális és általa messziről látni, hogy a drágább modellekről van szó, ami lássuk be, egy presztízskészüléknél, amit előlappal szokás az asztalra tenni, igen fontos szempont.

Az Apple azt állítja, hogy mind a három kamera tud 4K felbontású felvételeket készíteni 60 képkocka / mp sebességgel, sőt, lett végre „éjszakai mód” is.

A csúcsmodellek kimagasló, 1200 nit fényerővel rendelkeznek, természetesen a fedelük alatt szintén az újdonsült A13 Bionic processzor és GPU lapul. Fejlődött a FaceID arcfelismerő, s azt mondják, lényegesen megnőtt az akkuidő is.

Ami az induló árakat illeti

Az iPhone 11-es 290 ezer, az iPhone 11 Pro mintegy 400 ezer, az iPhone 11 Pro Max 440 ezer forintos magasságból startol el az Apple hazai oldala szerint. Az előrendelés szeptember 13-án kezdődik, a boltokba 20-án érkezik az Apple kütyüje.

Borítókép: AFP/Josh Edelson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!