Ami szemnek ingere

2021.04.09. 17:28

Közösségi oldal okosba’ – nagyon megy az OnlyFans

Szupersztárok és azzá lenni akarók egyedi képeit és videóit lehet beszerezni az újabban egyre menőbbé vált weboldalon.

Valery Lopez (C) review pictures with photographer Michael Davis (R) during a photoshoot to make content for her OnlyFans profile, in Caracas, on December 1, 2020. - Young Venezuelans use the English content subscription service OnlyFans to overcome the economic crisis. (Photo by Cristian HERNANDEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Cristian Hernandez

Az évek óta létező és most hirtelen megugrott látogatottságú OnlyFans talán a járvány online-t feldobó mellékhatása, netán pár sztár posztja miatt vált ennyire népszerűségűvé? Mindenesetre egy hónap alatt a felhasználószáma megkétszereződött.

Mi ez? Kik használják, és hogyan működik?

Az OnlyFans londoni székhelyű tartalommegosztó oldal, amelyen az alkotók – néha inkább „alkotók” – olyan exkluzív képeket, videókat osztanak meg az előfizetőkkel, melyekhez másként állítólag amúgy nem jutnának legálisan. Jelenleg mintegy 50 millió felhasználója és 450 ezer tartalom-előállítója van. Az alkotók legfeljebb 50 dollárt kérhetnek, melynek 80 százaléka marad náluk: már csak tartalom kérdése az egész, és dől a pénz.

Ahogy az már az ilyesmivel történni szokott, a megosztott fotók, videók jelentős hányada pornográf, de

egyáltalán nem csak az erotika megy jól.

Akad a sztárok között például csinos, 25 éves anyuka, bizonyos Brooke Schueneman, aki a család pandémia alatti anyagi megszorultsága miatt lépett nyilvánosság elé az OnlyFans-on. Brooke a férje unszolására az OnlyFans oldalán mindössze a lábát mutogatja, s Youtube-on AMSR videókat oszt meg. Az AMSR (automatikus szenzoros meridián válasz) hangok, suttogások, zajok segítségével vált ki kellemes érzeteket – már ha ez az AMSR-sztori egyáltalán igaz.

A feleség az OnlyFansból befolyó évi 50 ezer dolláros bevételével igen sikeresen húzta ki családját a bajból: mára nagyjából ki is lépett a lábfétis-bizniszből, de az oldalon hagyott felvételeiből még mindig csepeg a pénz.

Akad, aki ennél sokkal jobban megszedte magát: a regisztrációját követő hat óra alatt egymillió dollárt keresett

a Bhad Bhabie nevű, 18 éves rapperlány.

Bhad Bhabie
Fotó: Xavier Collin / AFP / NurPhoto

Bhad Bhabie, valódi nevén Danielle Bregoli kitolt egy videót, amit 23,99 dollárért lehetett elérni és ezzel a teljesítménnyel szedett be 1 millió 92 ezer dollárt a rajongóktól.

Sok edzett idegzetű felhasználó is meghökkent a rekordbevétel hallatán, hiszen a tempóval még Bella Thorne-t is sikerült lenyomnia: ő tavaly augusztusban így keresett egymillió dollárt – de ez a summa Thorne-nak csak 24 óra alatt jött össze.

Az OnlyFans oldalán az úgymond ismertebb nevek, mint Cardi B, Tana Mongeau, Farrah Abraham, Blac Chyna, Dorinda Medley – nagyrészt influencerek és valóságshow sztárok – mellett persze aratnak a szexmunkások is. Utóbbiak produkciói kevéssé meglepő módon kiszivárognak a nyilvános, nem fizetős oldalakra is: legutóbb a BleepingComputer szerint Google Drive-on több mint 10 GB fizetős videót és fotót tartalmazó könyvtárat osztottak meg.

Ami egy cseppet sem meglepő a BackChannel biztonsági cég kutatói szerint, mert úgy találták, az OnlyFans nagyon könnyen törhető megoldásokat alkalmaz.

Borítóképünkön Valery Lopez fényképeit készíti az OnlyFans oldalára Michael Davis fotós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!