Digitális pénzátutalás

2019.07.17. 12:08

Magyar felhasználókat is érinti a PayPal újdonsága

Több mint 32 európai országban indította el új pénzátutalási szolgáltatását az elektronikus kereskedelemre szakosodott pénzügyi vállalkozás.

A Xoom kedden többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is elindult. A szolgáltatás lehetővé teszi az ezekben az országokban élő magyaroknak, hogy Magyarországra gyorsan és biztonságosan pénzt küldjenek, telefonegyenleg-feltöltést és számlakifizetést teljesítsenek.

Az Európai Unió statisztikái szerint jelenleg több mint 400 ezer magyar él és dolgozik valamelyik európai uniós tagállamban, akik közül sokan támogatják Magyarországon élő családtagjaikat pénzátutalással.

Idézi a PayPal a Világbank adatait, amely szerint

2018-ban mintegy 4,86 milliárd amerikai dollárt küldtek külföldről Magyarországra

– ez körülbelül 1400 milliárd forint, ami a magyar GDP 3,1 százalékának felel meg. A globális személyközi átutalási iparág folyamatosan nő, értéke becslések szerint jelenleg 689 milliárd dollár.

Perceken belül tud átmegy a pénz

Az elmúlt évtizedekben a pénz határokon átnyúló biztonságos és hatékony mozgatása lassú volt, de a digitális technológia – különösen a mobiltechnológia – fejlődése az átutalás idejének jelentős csökkentését eredményezi.

Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a Xoom lehetővé teszi, hogy mobiltelefon segítségével akár egy londoni vagy berlini buszról is küldhessenek pénzt az ügyfelek, amelyet a címzett néhány perc múlva felvehet Miskolcon vagy Nyíregyházán.

A PayPal digitális fizetési platformja jelenleg közel 277 millió aktív számlatulajdonost köt össze, és kínál lehetőséget számukra, hogy egymás között tranzakciókat bonyolítsanak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!