Nem lesz olcsó

2021.04.22. 06:00

Magyarországon a világ legelső szónikus lézertévéje

A Hisense tavaly novemberben bemutatott 100 hüvelykes lézertévéje után idén a világ első szónikus lézertévéjét dobta piacra, amely áprilistól már hazánkban is kapható.

Forrás: Hisense

A 88L5VG névre hallgató készülék a világ első szónikus televíziója, továbbá a világpiacon is az egyetlen olyan lézertévémodell, amely a 4K felbontású képet közvetlenül a kijelzőből érkező hanggal kombinálja.

A készülék egy ultrarövid vetítési távolságú lézeres projektorból, valamint egy 88 hüvelykes cellás bionikus hangpanelből áll, amely a több mint 100 ezer apró cella segítségével képes a teljes képernyő méretében a hangkibocsátásra. A hangpanel DML-technológiájának köszönhetően magával ragadó térhatású hangélmény kíséri a precíziós 4K HDR tartalmat, a készülék ugyanis

akár 50 Hz-es frekvenciájú mély hangot is ki tud bocsátani.

A 88L5VG „nagytestvéréhez” hasonlóan kíméletes a szemnek, hiszen a kép a fényforrásból a kijelzőre vetül és nem direktben a néző felé sugároz, így akár háromméteres távolságról is élvezhető, konzolja pedig mindössze 19 cm-re helyezendő el a faltól, így minimális helyet igényel.

A készülék VIDAA U4 operációs rendszerrel rendelkezik, és többek között olyan alkalmazásokat támogat, mint a YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Anyview Cast/Stream, RemoteNOW.

A lézertévé 1.399.990 forintos áron startol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!