Ötkamerás

2019.01.05. 18:00

Megint nagy név a Nokia? Ütős a következő mobiljuk

Olyan képességekkel vértezték fel, amelyek a legnagyobbak közé emelhetik a hányatott sorsú márkát.

Forrás: Shutterstock

Kiszivárgott a MySmartPrice Exclusive jóvoltából a teaser videó, amelyik a várhatóan egy hónap múlva Barcelonában, a Mobile World Congressen bemutatkozó Nokia 9 PureView készülékről rántja le a leplet.

Senki sem hitte volna, hogy mikor a Nokia felhagyott a gyártással, s a mobilgyártását előbb megvette a Microsoft, majd a redmondi óriás is feladta, akkor majd pont egy jószerével nevenincs cég, a HMD Global fogja sikeresen feltámasztani.

Pedig úgy fest, éppen ez történt

A HMD Global eredetileg csupán a Nokia nevet birtokolta (kénytelenek úgy fogalmazni, hogy nem Nokia, hanem a „Nokia telefonok otthona”), s meglehetősen alsókategóriás, jószerével csak a név adta nosztalgiára építő telefonokkal indított. Aztán megvette (visszavásárolta?) a Microsofttól a PureView technológiát (ettől tudott olyan szép képeket készíteni az előd), ráadásul lepaktált a Google-lal és megállapodott a fotózásban világmárka Zeiss céggel.

És íme, itt a teaser az ötkamerás várható újdonságukról:

Nem dísznek, vagy marketing-érvnek van öt lencse a hátoldalon: a több lencsével készített felvétel például gyenge fényviszonyok esetén, vagy újrafókuszálásnál produkálhat nagyot.

Egyáltalán nem mellesleg a videóból még az is kiderül, hogy a mostani Nokia 8 Sirocco-hoz amúgy hasonlító készülék 5,99 hüvelykes „PureDisplay”, s támogatja a HDR10-et és divatosan a kijelzőbe építi az ujjlenyomat-olvasót.

A Mysmartprice szerint a Nokia 9 PureView alá egy Qualcomm Snapdragon 845 processzor, 6 GB RAM és 128 GB tároló dolgozik.

Ha mindez az MWC-n (Mobile World Congress, azaz Mobil Világkongresszus) február 25-28-án igaznak bizonyul, a Nokia újra beszállhat a legnagyobbak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!