Kínai vásárlási ABC

2019.01.30. 06:00

Melyik kínai webáruházból vásároljunk, és melyikből ne?

Némi odafigyeléssel többnyire féláron lehet beszerezni a holmit. De melyik webshopot kell elkerülni nagy ívben?

Forrás: Shutterstock

Talán a legfontosabb: EU raktárakból garantáltan áfa- és vámmentesen lehet vásárolni, amit jobb figyelembe venni, ha nem vámérték alatti bohóságról van szó.

Az alábbi összegzésben tehát fontos szempont a „van/nincs áfamentes szállítási mód”, mert a nem EU raktáras termékek hosszabb idő alatt, többnyire 30 nap alatt jönnek meg, míg az Unióból rendelt áruk áfamentesek, s gyakran gyorsabb a szállításuk is.

A legnagyobb oldalak előnyeit és hátrányait a RendeljKínait tesztportál a vásárlók tapasztalatai alapján gyűjtötte és állította össze.

Megbízható boltok:

+

Nagy választék, becsületes hozzáállás, nincsenek hamisítványok, van biztonságos PayPal fizetés, van EU raktár, van áfamentes szállítás (EU Express, EU Priority Line), van futárszolgálat, sok termékre kínálnak ingyenes szállítást, gyakoriak az akciók, kuponok.

-

Előfordul, hogy egy-egy rendelés késik a forgalmasabb időszakokban, gyakran változnak az árak.

+

Viszonylag nagy választék, becsületes hozzáállás, nincsenek hamisítványok, van biztonságos PayPal fizetés, van EU raktár, van áfamentes szállítás (European Direct Mail), van futárszolgálat, a legtöbb termékre van ingyenes a szállítás, van vámbiztosítás.

-

Időnként előfordulnak készlethiányok.

Kép: Shutterstock

+

Becsületes hozzáállás, nincsenek hamisítványok, van biztonságos PayPal fizetés, van EU raktár, van áfamentes szállítás (EU Priority Line és HK EU Priority Line).

-

Gyakran magas a szállítási költség, a többinél néha magasabbak az árak.

+

Kisebb méret, ezért talán jobb kommunikáció, 2 kg alatt van ingyenes szállítás mindenre, van EU raktár, van futárszolgálat, van biztonságos PayPal fizetés

-

Nincs garantáltan működő áfamentes szállítás.

+

Van biztonságos PayPal fizetés, van EU raktár, van futárszolgálat, a legtöbb termékre van ingyenes szállítás.

-

Nincs áfamentes szállítás.

+

Kisebb méret, ezért talán jobb kommunikáció, van biztonságos PayPal fizetés, van EU raktár (német), van futárszolgálat (DHL), sok termékre adott az ingyenes szállítás (EU raktárból is), német háttérrel.

-

Nincs áfamentes szállítás.

+

Van biztonságos PayPal fizetés, főként EU raktáras termékek (német), van futárszolgálat (DHL), európai javítóközpont, legtöbb termékre 2 év garancia, gyors szállítás.

-

Kínai raktárból nincs áfamentes szállítási mód.

+

Kisebb méret, ezért talán jobb kommunikáció, van biztonságos PayPal fizetés, van áfamentes szállítás (EU Priority Line), van futárszolgálat.

-

Nincs EU raktár.

Közepesen megbízható boltok:

+

Közepesen nagy választék, eredeti termékek, van EU raktár, van biztonságos PayPal fizetés, a legtöbb termékre van ingyenes szállítás, van futárszolgálat, van áfamentes szállítás (Duty Free Shipping).

-

Probléma esetén gyakran nehéz egyeztetni; előfordul, hogy hibás terméket küldenek; sok panasz érkezik rájuk; az EU raktárakból drága szállítás.

+

Közepesen nagy választék, van biztonságos PayPal fizetés, sok termékre ingyenes szállítás.

-

Probléma esetén gyakran nehéz egyeztetni; előfordul, hogy hibás terméket küldenek, vagy nem küldenek semmit. Nincs EU raktár; nincs áfamentes szállítás; gyenge a keresője.

+

Nagy választék, van biztonságos PayPal fizetés, a legtöbb termékre ingyenes szállítás.

-

Többen panaszkodtak rossz, vagy meg nem érkezett termékre, lassúságra; az EU raktár más néven, más oldalon fut; nincs áfamentes szállítás.

+

Közepes választék, van biztonságos PayPal fizetés, sok termékre ingyenes szállítás, magyar nyelven beszél (Google fordító szinten).

-

Többen panaszkodtak rossz, vagy meg nem érkezett termékre, lassúságra; szegényes az EU raktár; nincs áfamentes szállítás.

Kép: Shutterstock

Nem webshop, hanem online piactér. Olyan, mint a Vatera, csak éppen világméretű: különböző eladóktól vesszük a terméket, nem központi raktárból.

+

Előnye a nagyon nagy választék és az alacsony árak.

-

Sok megbízhatatlan eladó és hamisítvány termék is akad, ezért lehetőleg kisebb értékű rendelésekhez javasolt, csak jó értékelésű eladóktól, kizárólag PayPal fizetéssel.

Nagyjából ugyanazon előnyök és hátrányok, mint az eBayen, csak itt valamivel több a kevéssé megbízható eladó, a hamisítvány termék, így még nagyobb odafigyelést igényel.

Néhány eladónál elérhető az EU Express, de ettől függetlenül csak kis értékű rendelésekhez javasolt. Nincs PayPal, helyette AliPay van, ami egyébként hasonló vevőtámogatást kínál.

Nem ajánlott boltok:

A sok csalás, nem feladott csomag miatt nem javasolt a

Wish

Ez szintén nem webshop, hanem piactér.

+

Népszerű, mert van magyar nyelvű felülete.

-

Sokkal drágábban árusítanak, tele van nem létező akciókkal, abszurd árakkal, gyakori a csalás, a soha meg nem érkező csomag.

iOffer

Szintén nem webshop, hanem piactér.

-

Sok a csalás, a látszateladó, a nem feladott csomag, az eltűnt pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!