Egy magyar cég

2021.11.14. 06:00

Mi a közös a Dubaji Világkiállításban, a Google-ban, a Billie Eilish koncertben?

Egy magyar tech cég, a Lightware, melynek termékei mára már nélkülözhetetlenek a Google hibrid munkavégzéséhez, illetve a világkiállításon több helyszínen, köztük a Magyar Pavilonban lévő elképesztő látványvilág megteremtéséhez.

Forrás: Lightware

A Lightware készülékei biztosítják a pixelpontos 4K adatátvitelt, amelyek például abban is segítenek, hogy a legnagyobb világsztárok koncertjei online felületeken is 100%-ban élvezhetőek legyenek anélkül, hogy csúszna a hang vagy a kép.

A Lightware mostani nagy ütőkártyája, hogy olyan termékeket hoztak ki a piacra, amelyekkel

megoldást adnak az új meeting room-ok iránti igényekre.

A magyar cég a nemzetközi AV piacon világszinten elismert, olyan vállalatokkal működik együtt, mint a Cisco, a Microsoft, a Facebook, az Apple, a Ferrari vagy éppen a Victoria Secret, itthon mégis keveset hallottuk róla eddig.

A Lightware az egyre népszerűbb hibrid munkavégzéshez is jelentősen hozzá tud járulni. High-tech megoldásaikkal a felhasználók kényelmesen, egyszerűen és zökkenőmentesen tudják használni hibrid módban is a népszerű meeting appokat, mint a Zoom, Teams, Webex stb. Míg a legtöbb ember a pandémia idején szembesült azzal, hogy az ilyen eszközök mennyire fontosak lennének például egy-egy nemzetközi online megbeszélés során, addig a világhírű multik már évek óta komolyan építik az új típusú munkavégzéshez szükséges tárgyalótermi megoldásaikat.

A Lightware nemzetközi sikere elsősorban abban rejlik, hogy

a minőség megtartásával, késleltetés nélkül – tehát pixelhelyesen, tömörítés nélkül – 4K videójel átvitellel képes adatokat továbbítani.

Az elmúlt években még nagyobb figyelmet kapott live eventeknél is gyakran használják, így például Billie Eilish vagy Rod Stewart is magyar technológiai segítséggel jutott el a nézőkhöz világszerte.

Nem csupán „láthatatlanok” ezek a készülékek, de nagy lehetőségeket is rejtenek magukban: olyan rendszereket is képesek összekötni, amelyek eddig nem voltak kapcsolatban. A Lightware termékekkel egy tárgyaló, előadóterem teljes vezérlése, automatizációja is könnyedén kivitelezhető: például egy megbeszélés automatikus kezdése, laptopok csatlakoztatása, de akár a világítás fel- és lekapcsolása is megoldható egyetlen érintőképernyőről. A bonyolult mérnöki munkát a cég biztosítja, ugyanakkor az irányítás a felhasználók kezébe kerül, de már minden egyszerűen, könnyen használható kontrollerek, szoftverek formájában.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő magyar cég a nemzetközi AV-piac jelentős szereplője. Ezt mutatja az is, hogy idén a nívós német PROAV Awardon a Lightware Engineering a legjobb márkák közé került, méghozzá az Év márkája kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!