Hírfogyasztók

2019.09.27. 17:54

Miért kell egyre több és nagyobb telefon, hová lesz a rádió?

A sokat emlegetett generációs szakadék határai egyre szűkebbé válnak, s talán a legvilágosabban az információk beszerzésének módjában érhetők tetten.

Megjelent és nyilvánosan elérhető a Reuters Institute Digital News Report 2019. Mint az adatokból kiderül, a felmérés nem csupán tényszerűen visszaigazolja a sejtéseket: az életkori korszakhatárok még előbbre és közelebbre tolódtak. Ilyen osztályozásban

mintha az „időskor” már 35 fölött kezdődne.

Az ifjabbak (18 és 24 éves korúak) egész nap, folyamatosan olvasnak híreket – rövid híreket, leginkább címeket – a Twitteren, a Facebookon és a kedvenc hírportáljaikon. Mások (25 és 34 évesek) inkább naponta egyszer megnézik a fontosabb történések összefoglalóit az esti televíziós hírekben.

Infographic: The Generational Divide in News Consumption | Statista

Mint a Statista szemléletesen ábrázolja, durva generációs szakadék látható a hírfogyasztási szokásokban.

Azoknak, akik az interneten nőttek fel, a net szinte az egyetlen hírforrás: ráadásul okostelefonon, s egyre kevésbé számítógépen (desktop). A középkorúak és idősebbek még támaszkodnak a tévére, hallgatnak rádiót, de a nyomtatott sajtó életkor szempontjából is kevesek egyre jelentéktelenedő hírforrása marad.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!