Marad az Android

2019.07.19. 09:57

Minden napra, mára is jut egy új Huawei-hír

Szétpletykálták (szétpletykáltuk), de a kínaiak jó előre agyondicsért, saját fejlesztésű, Hongmeng oprendszere nem is okostelefonokra készül. Mondják ma.

Richard Yu

Fotó: Fotó: Josep LAGO / AFP

Eddigi nyilatkozataikban a cég felső vezetői is könnyen mobilos operációs rendszernek (is) érthető szoftverről szóltak.

Ehhez képest a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, kijelentette, hogy a Hongmeng-et mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára fejlesztik..

Az alelnök közölte, cége

továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Catherine Chen újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, hogy a nemrégiben védjegyként is bejegyzett Hongmeng operációs rendszer ipari felhasználási célú fejlesztése már hosszabb ideje tart, régebben annál, hogy az amerikai szankciók miatt felmerülhetett volna az Android operációs rendszer esetleges kiváltásának a szükségessége.

Ez volt a Hongmeng lesifotója. Láthatóan okkal gondoltuk mobil rendszernek.

Elmondta: ahhoz képest, hogy az okostelefonok operációs rendszereinek megírásához „több tucat millió sor” kódolásra van szükség, a Hongmeng kódolása csak „hány százezer” sort igényelt, ennek köszönhetően sokkal biztonságosabb is azoknál. Ezért mondható, hogy a reakcióideje lényegesen rövidebb az okostelefonok operációs rendszereinél.

Borítóképen Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője, kezében az azóta köddé válni látszó Huawei Mate X hajtogatható mobillal. (Josep LAGO / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!