Tippek-trükkök

2020.04.23. 15:29

Nem követ, nem gyűjti az adatainkat és gyors az új böngésző

Érdemes próbát tenni a Vivaldi böngészővel, amely blokkolja a nem kívánt hirdetéseket és véd a követőktől.

Forrás: Vivaldi

A norvég Vivaldi Technologies főnöke, Jon von Tetzchner az Opera korábbi vezére. Az új böngésző egyszerre jelent meg asztali gépekre és androidos mobilokra.

A természetesen ingyenes szoftver rendkívül testreszabható, mégis könnyű, s ami a lényeg: fontos biztonsági szolgáltatásokkal vértezték fel.

Mind az asztali, mind a mobil verzió Tracker blokkolóval és Ad Blockerrel rendelkezik, valamint beépítették a DuckDuckGo Tracker Radarját, hogy a felhasználó lerázhassa az internetes nyomkövetőket.

A gyártó hangsúlyozza,

a Vivaldi sohasem tárolta a felhasználók adatait, és másokat is megakadályoz ebben.

Hogy mennyire erélyesen tiltsa le a böngésző a követőket és a reklámokat, azt a böngészősáv balján található pajzs ikonon lehet szabályozni: a blokkolás lehet kikapcsolt, lehet a követőket (tracker) távoltartó, és állíthatjuk úgy is, hogy a hirdetéseket is szűrje ki.

A magánélet kiemelt védelme mellett az ízlésesen visszafogott dizájnnal tervezett szoftver egyedi órát is kapott az állapotsorban.

Borítókép: Vivaldi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!