Keresetlen szavak

2020.10.08. 19:49

Önmoderálásra kérhet a YouTube

Így lépne fel a durva hozzászólások ellen.

Forrás: Shutterstock

Nem mindig jó ötlet hozzászólásokat olvasgatni a YouTube-on, még a legártalmatlanabbnak tűnő videók alatt is feltűnhetnek megkérdőjelezhető tartalmú vagy megfogalmazású vélemények – írja az Origo, hozzátéve, hogy a videómegosztó portál régóta próbál kezdeni valamit a problémával, a hozzászólások automatikus törölgetése mellett sok esetben rábízza a csatornák gazdáira, hogy jóváhagyják-e a megjelölt kommentek megjelenítését.

Most újabb módszert kezdett tesztelni a videómegosztó, amellyel a remények szerint csökkenthető a durva hangvételű vélemények száma: rá fog kérdezni a gyanúsnak tűnő kommentek íróira, hogy tényleg el kívánják-e küldeni a hozzászólásukat. Ilyenkor a nézők választás elé kerülnek:

  • átszerkeszthetik a kommentet,
  • elküldhetik az eredeti formájában, vagy
  • elállhatnak a hozzászólási szándékuktól.
  • A fejlesztés feltehetően inkább csak az olyanokat késztetheti szavaik újragondolására, akik alapvetően nem szoktak problémás hozzászólásokat írni, de hirtelen felindulásból néha megmondják a magukét.

    Címkék#YouTube

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!