Ország-világ

2020.12.12. 13:29

Több helyen akadozik a Digi internetszolgáltatása

Átmeneti központi probléma lépett fel a Digi internetszolgáltatásában, a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak – közölte a társaság honlapján.

Forrás: Shutterstock

Ruska Viktória, a Digi kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy

egyidejű, extrém méretékű hálózatterhelés okozza a műszaki problémát, amelynek elhárításán jelenleg is dolgoznak. Hozzátette, a szolgáltatás működése hamarosan zavartalan lesz, és felhívta a figyelmet arra, hogy az internetezéshez használt eszközök újraindítása szükséges.

A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, a vezetékes internet szegmensben 24 százalékos piacrésszel az NMHH tavaly év végi adatai alapján.

A DIGI Kft.-nek és az irányítása alatt működő Invitel Zrt.-nek együtt 2 460 000 előfizetője volt a 2020. június végi adatok szerint, ezen belül 682 ezer kábeltv-előfizető, 737 ezer vezetékes internet előfizető, 136 ezer mobil hang és adat előfizető, 650 ezer vezetékes telefon előfizető, valamint 255 ezer műholdas szolgáltatást előfizető.

A társaságok árbevétele az első fél évben elérte a 103 millió eurót, a korrigált adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig 26,6 millió eurót tett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!