Egyszerűen döbbenet

2019.01.09. 10:27

Vad túlzásokkal akarja verni a Teslát a kínai csoda

Bár sokkal kevesebb kínai gyártó jött idén a CES-re az amerikai kereskedelmi háború miatt, azért a Byton elment és nagyot alakított.

Fotó: MTI/AP/John Locher

Szentül állítja a gyártó, hogy a Las Vegasban most még koncepcióautóként bevillantott M-Byte önvezető városi terepjáró hamarosan megvásárolható lesz. Előző változatát még a tavalyi CES-en dobták be.

Az még egy dolog, hogy 71 illetve 95 kWh-s akkumulátorokkal elektromos hajtása lesz a monumentális szörnyetegnek, de annyi digitális kijelzőt pakoltak bele, hogy azt csak egy raklapnyi iPaddel lehetne összehozni.

Így fest a műszerfala:

Fotó: MTI/AP/John Locher

A képen talán nem látszik annyira, de még a kormánykerékre, meg a két ülés közé is raktak egy tabletet, nem elégedtek meg a műszerfal majd teljes hosszában, azaz 1,25 méterre elnyúló óriásképernyővel.

Mindazonáltal nem kell feltétlen megérinteni a keleti ízlésnek megfelelően épített pultot, mert az Amazon Alexa hangparancsaival is kezelhető a rendszer.

Az sem baj, ha a kidőlő milliónyi digitális adat nem vakítja el teljesen a sofőrt, ezért természetesen a külső világosságnak megfeleltetve, automata szabályozza a kijelzőóriás, meg kormánykerék képernyőjének a fényerejét.

Száguldó karácsonyfa

Szokás szerint először hazai piacon, Kínában akarják az elrettentő méretű elektromos autó árusítását megkezdeni. Az Egyesült Államokba a fáma szerint jövőre egy 272 lóerős, 400 km-es hatótávolságú hátsókerékhajtású alapmodellt visznek 45 ezer dollárért.

Még nem tudni, mennyibe fáj majd az összkerék-meghajtású, 475 lóerős csúcsmodell, amelyik állítólag 520 kilométerre tud majd eldübörögni.

Az M-Byte weboldalát itt csodálkozhatjuk végig további képekért és adatokért.

Fotó: MTI/AP/John Locher

A CES világkiállításról

A most zajló, január 11-én záruló 2019-es CES (Consumer Electronics Show, azaz Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) az egyik legfontosabb találkozóhely a fogyasztói csúcstechnológia világában.

Rendszeresen beszámolunk néhány, a Las Vegas-i kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésről.

A Consumer Electronics Show nyitóoldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!