Figyelem, átverés!

2021.08.30. 09:25

Vigyázat, az MVM-előfizetőket fizetési emlékeztetővel verik át

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit.

Forrás: Shutterstock

Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán arra is figyelmeztetett, hogy a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel

a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól.

Elmondta: az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található. A hamis oldalon a „Befizetem bankkártyával” gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz – magyarázta a szakértő.

Ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártya adatai akarják megszerezni.

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg – mondta Péter-Kovács Zoltán.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!