Dráva Völgye Középiskola

A Dráva Völgye Középiskola a festői szépségű erdőkkel övezett és Európa egyik legtisztább folyójával határos dél-somogyi kisvárosban, Barcson található.

SONLINE

Az elmúlt közel 50 évben a mindenkori igényeknek megfelelően változott, bővült a képzési szerkezetünk, ma iskolánkat a somogyi, sőt regionális beiskolázásunk révén a dél-dunántúli régió meghatározó középfokú oktatási intézményeként tartják számon. Ez a szerep most különös jelentőséggel bír, hiszen 2007. szeptember 1-től egy újjáépített, a XXI. század kihívásainak megfelelő intézmény nyitotta meg kapuit a diákok előtt.

Jelenleg az adott értékes természeti környezetnek, a szűkebb és tágabb terület társadalmi igényének megfelelően több tagozat is működik.
Kollégiumi elhelyezést minden vidéki tanulónknak biztosítani tudunk. Két  kollégiumunk egyike a város mellett, az iskolától kb. 6 km-re, Középrigócon, az egykori Széchényi vadászkastélyban található. Itt erdész tagozatunk fiú kollégistái laknak. Középrigócon történik az erdész tanulók szakmai gyakorlati és részben elméleti oktatása is. A másik, közvetlenül az iskola mellett lévő kollégium ad otthont a  többi tagozatunk kollégistáinak.

Képzések

Gimnáziumi képzés: hatosztályos gimnázium, négyosztályos gimnázium.

Szakközépiskolai képzés: erdész tagozat, környezet- és vízgazdálkodó tagozat, kereskedelem-marketing tagozat, dráma tagozat.

Szakközépiskolai képzés: erdész tagozat, környezet- és vízgazdálkodó tagozat, kereskedelem-marketing tagozat, dráma tagozat. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!