Fotó: ESPORT1

Ők a magyar LoL és FIFA e-sport büszkeségei

A Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny két játékában jelentős nemzetközi eredménylistával büszkélkedhet Magyarország.

Hamarosan összemérik tudásukat League of Legendsben és FIFA 21-ben Magyarország legjobb játékosai, akik beírhatják magukat az e-sport történelemkönyvekbe. Előttük is voltak azonban már néhányan, akik jelentős nemzetközi sikereket értek el ebben a két játékban.

Kiss „Vizicsacsi” Tamás

Magyarország eddig egyetlen LoL-osa, aki részt vehetett Európa és a világ legrangosabb versenyein. A Unicorns of Love színeiben egy egész ország szerette meg a mindig mosolygós felső ösvényes játékost, aki később az FC Schalke 04 és a Splyce csapatával letette névjegyét a nemzetközi porondon.

2019-ben első magyarként kijutott a világbajnokságra, ahol egészen a negyeddöntőig menetelt. Még ugyanebben az évben visszavonult a profi e-sportolástól, legendás Poppyja miatt mindig előkerül a neve, ha ez a hős felbukkan valamelyik nagyobb mérkőzésen.

Subicz „Bluerzor” Dániel

A Vizicsacsi-korszak lezárult, így Bluerzor előtt a lehetőség, hogy második magyarként vegyen részt az LEC, a legmagasabb szintű európai LoL bajnokságban. A GamersOrigin klubjával már kétszeres francia bajnoknak mondhatja magát, a mai napig meghatározó alakja az európai LoL mérkőzéseknek. Bár a kiugrás még várat magára, nagyon magas szintet képvisel Bluerzor, nemzetközi tapasztalatból sem szenved hiányt, így minden esélye megvan arra, hogy valamelyik LEC csapatnál mutatkozzon be a kezdőötösben.

Szirtesi „Gabihno” Gábor

2018-ban a V4FSF Xbox versenyén megmutatta a régiónak, hogy komolyan kell venni a magyar virtuális labdarúgókat, ugyanis a lengyel Riptorek legyőzésével bezsebelte a hatalmas főnyereményt. Ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a nemzetközi szinten már elismert ellenfeleket, ami megnyitotta a magyar FIFA játékos számára a lehetőségek tárházát.

2019 júniusában elindult a Ziggo eBattle tornán, amit egy hatalmas fordítás után megnyert. Ezzel ő lett az Ajax Amsterdam első magyar e-sportolója.

Molnár „molnargabo” Gábor

A népszerű streamer 2019-ben robbantott igazán nagyot, amikor sikerült kijutnia a bukaresti FUT Global Series versenyre. A siker csak még nagyobb magabiztosságot adott neki, ugyanis egy hónappal később még magasabb szintre tudott lépni.

A novemberi bukaresti tornán a legjobb nyolcig menetelt. Ezzel az eredménnyel átmenetileg a világranglista 10. helyén találta magát, amivel minden addigi magyar csúcsot megdöntött.

Hozzászólások

elővigyázatosság / 4 órája
Ha ezt az egy dolgot betartja, sokkal biztonságosabbá teheti a karácsonyi bevásárlást
siker
Rasovszky Kristóf győzött Kanadában
hagyományaink / 5 órája
Adventi énekek, gyimesi est, Novan Experiment a Fonó online kínálatában
Minden napra akad valami a tarsolyban.
futva menekült el
Meg akarta erőszakolni egy ismert fotós Hevesi Krisztát
Egy ismert fotós azzal hívta fel magához, hogy portré képeket akar készíteni, úgy menekült el a műteremből.
Rasovszky Kristóf
járványvhelyzet / 2 órája
Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál
Megtiltják a helyhatóságoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket.