18
Csak felnőtteknek A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot! Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves

League of Legends történelem röviden, avagy az elmúlt 11 év legfontosabb állomásai

Így jutott el a világ legnépszerűbb MOBA videójátéka oda, ahol most tart.

Hamarosan elrajtol a Megyék Csatája League of Legends versenyének első selejtezője, ahol Magyarország LoL-osai mérhetik össze tudásukat és ügyességüket a Riot Games játékában.

A LoL történelme 11 évet ölel fel, ennek a fantasztikus utazásnak a legfontosabb állomásait ismerhetitek meg.

Kezdetek

2009. október 27-én hagyta maga mögött a béta szakaszt és jelent meg hivatalosan a League of Legends – Clash of Fates, ami a Warcraft III egyik modjából, a Defend of the Ancientsből merített ihletett. A bemutatkozás után technikai problémák százaival kellett megküzdeniük a fejlesztőknek, de összességében elképesztően sikeres rajtott vett a projekt. 2011-ben már 30 milliónál több regisztrált felhasználóval rendelkezett a MOBA, 2013-ban ez a szám átlépte a 70 milliót, amivel a világ egyik legnépszerűbb videójátékává nőtte ki magát néhány év leforgása alatt. A 10. születésnap előtt megosztották a fejlesztők a rajongókkal, hogy 2019 szeptemberében volt olyan pillanat, amikor egyszerre 8 millióan léptek be a felhasználói fiókjukba.

E-sporttörténelem

Már javában zajlik a 2020-as Worlds, a LoL évente megrendezésre kerülő világbajnoksága. A játékosbázis gyors növekedése miatt adta magát, hogy már 2011-ben megrendezzék az első kontinensek közötti világversenyt. Az első hivatalos Worldsön Észak Amerika és Európa legjobb csapatai csaptak össze, a végső győzelmet a Fnatic szerezte meg, ez volt Európa első és azóta is utolsó világbajnoki címe. 2013, 2015 és 2016 a következő évszám, amit minden LoL-osnak meg kell tanulni, ugyanis a világ valaha volt legjobb játékosa, Faker és csapata, a koreai SKT ezekben az esztendőkben ért fel a csúcsra. Egynél többször csak ez a szervezet nyert világbajnokságot, azóta sem tudták megközelíteni ezt az elképesztő teljesítményt.

2019-ben Kiss „Vizicsacsi” Tamás első magyar játékosként jutott ki a vb-re, ahol annyira kijött a lépés a Splyce-nak, hogy a negyeddöntőig meg sem álltak. Azóta is Vizicsacsi az egyetlen olyan magyar LoL-os, aki a legmagasabb szintekig eljutott hosszú karrierje során.

Az Idézők Szurdokának eseményei

Elképesztően sok változtatás történt már az első évekhez képest a hivatalos versenytérképen, az 5v5 küzdelmek otthonában, az Idézők Szurdokában.

2019 őszén megérkeztek az Elementál Sárkányok, valamint új bokrok és beugrók jelentek meg a Szurdokban, ezzel elnyerte mai formáját a pálya. 2012. július 7-én jelent meg a LoL 100. hőse, Jayce, de a Megyék Csatája idején ez a szám jelentősen megnövekedett. Jelenleg 151 hősből választhattok, amelyek többsége alapjaiban tér el egymástól képességekben és játékstílusban.

Ne feledjétek, hogy javában zajlik a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

Hozzászólások

tovasuhanó évtizedek / 6 perce
Csonka szárnyú angyalhaddal menekülhet el a világ zajától
Lőrincz Sándor
siker
Rasovszky Kristóf győzött Kanadában
Videokonferencia / 41 perce
V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén vett részt Orbán Viktor
A koronavírusjárvány és a a franciaországi iszlamista merényleteket voltak a fő témái a megbeszéléseknek.
finanszírozás
November 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását
Soltész Miklós reményeit fejezte ki, hogy a járványhelyzet jövő nyáron már megengedi táborok, közösségi programok szervezését.
Rasovszky Kristóf
Koronavírus / 37 perce
Svédországban új csúcsot ért el a járvány
A közegészségügyi intézet tájékoztatójában 24 óra alatt 3254 új, megerősített fertőzés szerepel.