18
Csak felnőtteknek A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot! Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Fotó: Riot Games

Mi is az a League of Legends e-sportjáték?

Röviden: a világ egyik legnépszerűbb videójátéka a mai napig milliókat ültet le a képernyők elé.

Egészen 2009-ig kell visszatekerni az idő kerekét, ugyanis ekkor döntött úgy a Riot Games, hogy piacra dobják a League of Legends (röviden LoL) névre keresztelt programjukat. Az első bemutató azonnal elsöprő sikert aratott a gamerek körében, akik örömmel vetették bele magukat a legújabb MOBA játékba.

Mi is az a MOBA?

A MOBA kifejezés nem más, mint a massive multiplayer battle arena rövidítése, ami magyarul nagyjából annyit jelent, hogy a játékosok internet segítségével kapcsolódnak egymáshoz, valamint a szerverekhez, ahol hatalmas harcokat vívnak egy adott térképen. A LoL-ban több játékmód is jelen van, de a klasszikus 5 az 5 elleni küzdelmek a megjelenés óta ugyanazon a térképen, az Idézők Szurdokán zajlanak.

A LoL alapjai

Az idézők, vagyis a játékosok egy-egy hőst irányítanak, amelyek segítségével az a céljuk, hogy összehangolt taktikázás segítségével eljussanak az ellenfél bázisára, ahol a Nexus bedöntésével véget ér azonnal a mérkőzés. A karakterek erősödéséhez aranyra van szükség, amit automatikusan és különböző ellenséges célpontok elpusztításával szereznek meg. A karakterek mozgatásához az egérre és a billentyűzetre van szükség, valamint nem árt az sem, ha a gamernek megfelelő internetkapcsolat áll rendelkezésre.

A taktikázás, az ösvények és a szerepek

Az alapok egyszerűek, de a mesterfogás elsajátítása rengeteg gyakorlást kíván. Mivel csapatjátékról van szó, ezért elengedhetetlen a karakterek és az idézők közötti szinergia. Ez alatt a kommunikációt és a kombinációkat kell első sorban érteni, de rengeteg faktor közrejátszik abban, hogy az egyik ötös miért jobb, mint a másik. Alapból öt szerep van jelen a LoL-ban: felső ösvényes, dzsungeles, középső ösvényes, lövész és támogató. Az egyes szerepekhez különböző karakterek passzolnak, amelyeket egyesével kell kitapasztalni.

Miért ennyire sikeres a LoL 10 évvel az indulása után is?

A játékban már 150-nél is több hős érhető el, az Idézők Szurdoka képes volt többször is megújulni, a folyamatos frissítések a mai napig tartalommal töltik meg a klienst. A Riot Games nagyszerű munkát végez azért, hogy a kezdők és a veteránok se unatkozzanak, ha úgy döntenek, hogy elindítják a League of Legends alkalmazást.

Csatlakozz az 1 millió forint összdíjazással járó Megyék Csatája Országos E-sport Versenyhez!

Hozzászólások

járványügy somogyban / 8 perce
Hírek röviden: tartsuk be az óvintézkedéseket!
Sonline
siker
Rasovszky Kristóf győzött Kanadában
személyi edző / 13 perce
A világ legszexibb fitneszedzője néha bugyit sem húz, úgy tréningezik...
Anllela Sagra, a világ egyik legszexibb fitneszedzője, 11,3 millión követik az Instán, pedig meg sem mutatja kedvenc gyakorlatait, csak az eredményt...
fotók
K.G.
Büntetőfékezés miatt állt fejre egy autó, a vétkes sofőr távozott
A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy 42 éves nő ellen, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett egy másik autója előtt, azonban az utolsó alkalommal a sértett, hogy elkerülje az összeütközést, a kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.
Rasovszky Kristóf
tenisz / 14 perce
Így áll most a világranglista
Fucsovics Márton és Balázs Attila is rontott a top 100-ban a férfi teniszezők között.