Egyperces

2017.01.05. 09:07

Mai inspiráció: a 105 éves biciklis bácsi, aki gyorsasági világrekordot döntött

Robert Marchand szerdán egy óra alatt 22 kilométert tekert le.

BAMA

Az elképesztő rekordot a férfi egy Párizshoz közeli városkában, Saint-Quentin-en-Yvelines-ben állította fel. Marchand-nak életkora miatt külön kategóriát hoztak létre -  a 105 évesek (és idősebbek) versenyében egyedül indult.

De Marchand nem csak a sportban mutathat példát az embernek. Az Associated Press összeállítása alapján egy tényleg csupaszív, életvidám bácsiról van szó.

Először is, a humorát sokan irigyelhetjük. Miután ugyanis letekerte a kilométereket, azt mondta, igazából sokkal jobban is ment volna neki, csak elnézte a jelet, ami arra figyelmeztette, hogy már csak 10 perce van.

"Különben gyorsabban mentem volna, és jobb idővel értem volna célba. Nem vagyok fáradt." - nyilatkozta a 22 kilométer után.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / FRANCOIS MORI/AP
[/caption]

Bár Marchand nem nőtt óriásira a szíve hatalmas - mármint szó szerint (is): "Nagy a szíve, és a szívverése is nagyon be tud gyorsulni, ami igen ritka az ő korában." - mondta Veronique Billat, a férfi orvosa.

Az valószínűleg nem újdonság, hogy a férfi kitartó, de azt is hozzá kell tennünk, hogy kiskorában egy edző eltanácsolta a biciklizéstől, mert szerinte nem volt hozzá tehetsége. Csak 68 évesen pattant újra nyeregbe, de 1992-ben Moszkvából már Párizsba tekert. Most pedig ugye, 105 évesen, felállított egy világrekordot. Még egyszer mondjuk, bicikliset.

Marchand egyébként tűzoltóként is kereste a kenyerét, de az 1940-es években Venezuelában kamionsofőrködött, majd nem sokkal ezután Kanadában volt favágó.

Nem dohányzik, de néha egy kis bort azért megenged magának. Sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. 9-kor már ágyban van, és 6-kor kel. Megszállottan olvassa a L''Humanite nevű lapot, és sokat gyakorol szobabiciklijén is.

Címkék#Hírkereső
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!