Csak egy maradhat

2017.07.22. 12:52

Hemingway-hasonmások versengenek Floridában (videó)

Key West városában százhatvan fehér szakállas, a Nobel-díjas amerikai regényíróra szinte a megszólalásig hasonlító amerikai férfi gyűlt össze az idén.

A vasárnapig tartó megmérettetésre az Egyesült Államok megannyi szövetségi államából érkeztek jelentkezők. Ernest Hemingway, Az öreg halász és a tenger és számos más könyv írója az 1930-as években élt a dél-floridai kisvárosban, egykori otthona ma múzeum és hozzá kötődő relikviák díszítik a híres Sloppy Joe's kocsmát, ahová annak idején rendszeresen járt. Ebben a kocsmában tartják a hasonmások versenyét, amelyet 1981 óta rendez a Hemingway Hasonmás Társaság.

A vetélkedés három napon keresztül tart, s egyidejűleg irodalmi fesztivállal is ünneplik Ernest Hemingway irodalmi tehetségét és színes, kalandos életét.

Pénteken tartották az első elődöntőt, szombaton este választják meg a győztest, vagyis azt, aki a leginkább hasonlít a nagy íróra.

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!