Családi ügy

2017.10.12. 17:17

Betegszabi jár a műtét után lábadozó eb gazdájának

Táppénzre mehet beteg kutyája gondozása miatt egy olasz nő, mivel az illetékes bíróság úgy döntött, hogy a kutya betegsége „családi okot” jelent a munkából való fizetett távolmaradásra.

A római Sapienza Egyetem tanárát két nap fizetett szabadság illeti meg Cucciola nevű, 12 éves angol szetter kutyája műtétje miatt – közölte csütörtökön a LAV állatvédő szervezet. Miután hiába kért munkaadójától fizetett szabadságot kutyája gondozására, a munkavállaló a LAV ügyvédjei segítségével bírósághoz fordult.

A bíró elfogadta az ügyvédek érvelését arról, hogy munkából való távolmaradását „családi ügyként” kell kezelni. Az ügyvédek az olasz jog azon kitételével is érveltek, hogy börtönbüntetést vagy tízezer euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki „súlyos szenvedésnek” tesz ki egy állatot.

„A bírósági döntés jelentős előrelépés, amely elismeri, hogy családtagok azok az állatok, amelyeket nem anyagi haszon vagy munkaképesség reményében tartanak” – közölte Gianluca Felicetti, a LAV elnöke..

(Borítókép: Shutterstock / Igor Normann)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!