a nyomozás folytatódik

2018.01.05. 16:12

Megitták a Russo Baltique-ot (videó)

Érintetlenül megtalálták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (mintegy 340 millió forintot) érő egy üveg vodkát, amelyet kedd hajnalban loptak el egy koppenhágai gyűjteményből.

On January 2nd 2018 the world's most expensive vodka bottle was stolen from the bar Cafe 33 in Copenhagen where it was on loan from collector and vodka distiller Leonard Yankelovich. The bottle that is the only one of its kind has been in the basement of the bar for about six month. Owner of the bar Brian Ingberg suspects it to be someone with access to a key since there are no signs of forced entry. The bottle that is made of solid gold and from the company Russo Baltique costs about 8 million Danish Kroner and was not insured. Brian Inberg has posted pictures of the perpetrator caught on security cameras and hopes that someone recognizes him. According to an expert in the field it is the solid gold bottle that makes it so expensive since the way vodka is made usually does not allow for much change in quality.

Forrás: AFP/Scanpix Denmark

Fotó: Mads Claus Rasmussen

A koppenhágai rendőrség nem közölt semmit arról, hol és mikor találták rá a drága italra, csupán annyit mondtak, hogy folytatják a nyomozást.

A vodkát a dán főváros Vesterbro negyedében lévő Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek. Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carló-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

Ingberg pénteken az AP amerikai hírügynökséggel közölte, hogy a nap folyamán

telefonhívást kapott egy ismeretlen személytől, aki közölte vele, hogy egy koppenhágai építkezésen talált rá a palackra, amelyet átad a rendőrségnek.

A bártulajdonos közölte, úgy tudja, nem történt letartóztatás az ügyben.

Ingberg az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A bár biztonsági kamerájának felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes. A rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek – mondta el kedden a bártulajdonos.

Íme, kiszúrták, aztán dobbantottak:

Borítókép: Mindenki kíváncsi az egymillió eurós vodkára.

AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Mads Claus Rasmussen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!