orvvadászat

2018.02.06. 11:59

Letartóztatták Thaiföld egyik leggazdagabb emberét

Premcsaj Karnaszutát vagyona 2010-ben mintegy 220 millió dollárra (55 milliárd forintra) rúgott.

Védett állatokra vadászott egy thai milliomos egy világörökségi helyszínen, amikor a vadőrök letartóztatták – közölte a thai hatóság szóvivője kedden.

Premcsaj Karnaszutát, az Italian-Thai Development építőipari óriáscég igazgatóját és négy társát hétfő reggel a nyugat-thaiföldi Thungjaj Nareszuan vadrezervátumban tartóztatták le – mondta el Thammarat Vangszofa, a rezervátum igazgatója.

Az 1991 óta világörökségként számon tartott rezervátum őrei lövéseket hallottak vasárnap este. Követték a hangot és egy fekete párduc maradványaira, egy bőgő szarvasra és egy ördögfácánra bukkantak.

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján sebezhetőként nyilván tartott fekete párducot megnyúzva és feldarabolva találták meg. Két puska, egy duplacsövő fegyver és különböző töltények is előkerültek a táborhely közelében – mondta az igazgató.

Hozzátette, hogy a 63 éves Premcsaj elmondása szerint egy vadvédelmi vezető vendége volt. A letartóztatott csoportot rezervátumban folytatott illegális vadászattal, a vad teteme és lőfegyverek törvénytelen birtoklásával vádolják az igazgató szerint. Ha bűnösnek találják őket, akár két évtized börtönnel is büntethetők.

Premcsaj 2010-ben a Forbes szerint Thailföld 29. leggazdagabb embere volt, vagyona akkor mintegy 220 millió dollárra (55 milliárd forintra) rúgott.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!