Erre nem gondoltak

2018.04.07. 13:00

Az óriási áramfogyasztás buktatta le a marihuánatermesztőket

Több mint száz házat foglalt le marihuánatermesztés miatt a kaliforniai rendőrség. Ez az egyike a legnagyobb fogásoknak az Egyesült Államok történetében - számolt be a washingtoni kormány.

Cindy Chen, a pénzügyőrség egyik tisztviselője az igazságügyi minisztérium közleményében azt mondta, hatalmas kiterjedésű műveletről van szó, amelyben dollármilliók érkeztek Kínából. A bűnszövetkezet külföldről átutalt pénzből vásárolt házakat, amelyeket kannabisz termesztésére alakították át. Több mint hatvanezer növényt, 200 kilogramm drogot és 15 lőfegyvert foglaltak le a hatóságok.

Az akcióban, amely 2014-ben indult, a rendőrség elkezdte beazonosítani azokat a házakat, amelyeket főképpen a délkelet-kínai Fucsien tartományból érkezett pénzekből vásároltak. Az épületeket úgy alakították át, hogy alkalmasak legyenek nagy méretű marihuána-ültetvények befogadására, mindegyik épületben több száz, ezer növénynek teremtve helyet – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

Az épületekben folyó termesztést az árulta el, hogy rendkívül nagy volt az áramfogyasztás a nagy teljesítményű világítási rendszer, a légkondicionálás és más elektromos berendezések használata miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!