küzdeni tudás

2018.04.20. 12:48

Film készült Halassy Olivér példaértékű életéről

A kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszóról és vízilabdázóról készült dokumentumfilm producere Kiss Gergely.

Forrás: Wikimedia

„Czinke Gyula rendező keresett meg, hogy legyek szakértője a filmnek, de aztán szép lassan én lettem a film producere és gyártásvezetője is. Ha Halassy Olivér amerikai lett volna, biztos, hogy már több hollywoodi film is készült volna a történetéből” – mondta Kiss Gergely háromszoros ötkarikás aranyérmes pólós.

A műben többek között megszólal Kárpáti György, Faragó Tamás, Benedek Tibor, Kemény Dénes és Schmitt Pál, valamint Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó és Halassy Ilona, Halassy Olivér lánya is – tájékoztatták a készítők az MTI-t.

„Ez a film nemcsak a vízilabdás közegnek szól, hanem minden sportszeretőnek. Tisztelet a ”nagy öregek előtt„ és példa a fiatalok számára, hiszen Halassy élete a bizonyíték, hogy nem a szavak és a külsőségek, hanem a kitartó munkával elért minőség számít” – tette hozzá Kiss Gergely.

„Halassy Olivér, ”a vízilabda Puskás Öcsije„ a hazai sporttörténet méltatlanul feledésbe merült hőse. Fontos lenne őt megismerni, mert élete és küzdeni tudása értékes példaként szolgálhat a jelenkori nemzedék számára. Reméljük, filmünkkel nemcsak egy kiváló embert mutatunk be, de újra sikerül fókuszba állítani a magyar vízilabdát is” – mondta Czinke Gyula rendező.

A Green Screen által készített, s a Médiatanács által támogatott, 55 perces A csodafedezet – Vitéz Halassy Olivér című dokumentumfilmet moziban és televízióban is láthatják majd az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!