ritkaság

2018.05.21. 10:00

Hazájától távol kelt ki egy közepes méretű pettyes bagoly

A csehországi Zlin állatkertjének először sikerült tenyésztenie Ázsián kívül pettyes baglyot, a Strix nembe tartozó ritka fajt.

Romana Bujackova, az állatkert szóvivője közölte, hogy április 15-én születtek meg a pettyesbagoly-fiókák és azóta is jól vannak szüleik gondozásában.

A zlini állatkert négy pettyes baglyot kapott augusztusban egy indonéziai állatparkból. A nőstény két tojást rakott, a szülőknek tökéletesen sikerült az első költés. A család a tenyészházban van és a közönségnek még nem mutatták be őket. A látogatók csak a másik bagolypárt tekinthetik meg etetés idején – mondta Václav Straub zoológus.

A közepes méretű pettyes bagoly (Strix seloputo) Délkelet-Ázsia erdeiben őshonos.

A zlini állatkert legutóbb arról vált híressé, hogy először sikerült tenyésztenie az ázsiai esőerdőkben őshonos nagy szarvascsőrű madarat (Buceros bicornis), amely igen ritka Európában. Az állatkert a ritka madárfajok, mint a keselyűk, a szarvascsőrű madarak és a gólyák egyik csúcstenyésztője a világon.

Borítókép: Illusztráció / közepes méretű pettyes bagoly (Strix seloputo)

Wikimedia Commons / Tu7uh [CC BY 3.0]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!