Bizonyíték

2018.05.19. 08:55

Nincs többé kétség, Hitler tényleg meghalt 1945-ben

A náci diktátor tényleg meghalt 1945-ben Berlinben, halálát kétségkívül cián és egy pisztolygolyó okozta - állapították meg francia tudósok a náci diktátor Moszkvában őrzött fogdarabjai és a neki tulajdonított koponyacsont vizsgálata révén.

Traité de Berlin ou Pacte d'Acier, conclu entre l'Italie et l'Allemagne le 22 mai 1939. Hitler et le comte Ciano saluant la foule de la Chancellerie, à Berlin, le 23 mai 1939. RV-308435

„A fogak valódiak, nincs semmi kétség. Tanulmányunk bizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben” – mondta az AFP francia hírügynökségnek Philippe Charlier orvosszakértő. A tanulmány, amelyet négy másik kutatóval jegyez, pénteken jelent meg a European Journal of Internal Medicine című tudományos folyóiratban.

A Hitler rossz fogazatából és protéziséből származó minták elemzése kimutatta, hogy a fehér lerakódások fogkövek, és nem találták nyomát húsfogyasztásnak. A diktátor vegetáriánus volt.

Az eredmények révén Philippe Charlier szerint véget lehet vetni az arról szóló összeesküvés-elméleteknek, hogy Hitler nem halt meg a második világháború végén.

„Nem ment tengeralattjáróval Argentínába, sem egy eldugott bázisra az Antarktiszon, sem a Holdra”

- ironizált a szakértő.

A tudósoknak 2017 márciusában és júliusában engedélyezte az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és az orosz állami levéltár a Hitlertől származó maradványok vizsgálatát, Philippe Charlier szerint 1946 óta először.

A francia szakértők megvizsgálhattak egy Hitlernek tulajdonított koponyadarabot, amelynek baloldalán egy valószínűleg golyó ütötte nyílás van, de mintát nem vehettek belőle. Alakja azonban teljes egyezést mutatott a diktátornak a halála előtt egy évvel készült egyik röntgenfelvételével.

Philippe Charlier szerint tanulmányuk alátámasztja a Hitler haláláról szóló és általánosan elfogadott változatot, miszerint a náci vezér 1945. április 30-án egy berlini bunkerben halt meg feleségével, Eva Braunnal, de új elemeket is feltárt a halál okáról.

„Nem tudni pontosan, hogy cianidot használt-e, hogy megölje magát, vagy golyót repített-e a fejébe. Valószínűleg mindkettő”

- mondta a tudós.

A fogazat vizsgálata nem találta lőpor nyomát, ami kizárja, hogy pisztolyt dugott a szájába, és inkább arra utal, hogy a nyakához vagy a homlokához tartotta a fegyvert. A protézisen észlelt kékes lerakódások „valószínűleg” a cián és a protézis fémje közötti kémiai reakcióval állnak összefüggésben – fejtette ki Philippe Charlier.

Az orvosszakértői antropológiára szakosodott kutató korábban többek közt Oroszlánszívű Richárd szívének vizsgálatával hívta fel magára a figyelmet.

Borítóképünkön Adolf Hitler 1939-ben egy berlini parádén.

Forrás: Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!