Tetszett az univerzumnak

2018.06.22. 13:32

Hullócsillag szakította félbe a Foo Fighters koncertjét (videó)

A dobos a csillagokat is ledobolta az égről. Szó szerint.

01 June 2018, Germany, Nuremberg: Dave Grohl of the band Foo Fighters performs at the music festival 'Rock im Park', which runs until 03 June 2018. Photo: Nicolas Armer/dpa

Ilyen egybeesést nem mindennap lát az ember, mint ami a Foo Fighters koncertjén június 16-án a hollandiai Pinkpop Fesztiválon esett meg. Taylor Hawkins dobos éppen befejezte a szólót, amikor egy fénylő, zöld üstökös húzott át az égen.

A szinte hihetetlen időzítés miatt már-már nehéz is elhinni, hogy az eset véletlen volt. Nem valószínűbb, hogy a zenekar gyártott magának egy mini-aszteroidát, hogy látványosabbá tegye a bulit? Jó, nem. Bár...

De komolyan: Hawking befejezi, a kamera mozdul, a meteor felrobban, aztán bumm! Belép a gitár, kigyúlnak a fények és a közönség megőrül. Jelenet vége. Egy névtelen fesztiválozó tette közzé a telefonjával rögzített képsorokat:

És nem a Foo Fighters rajongók voltak az egyetlenek, akik látták az üstököst. A Nemzetközi Meteor Szervezet (IMO) szerint Belgiumban, Németországban, Luxemburgban, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is megfigyelték a jelenséget.

A meteorról összesen közel 170 jelentést kaptak, melyet tűzlabdaként jelöltek meg, olyan jelenségként, amely fényesebb, mint a Vénusz. Az IMO szerint a meteor Belgium felett gyulladt ki, és valahol Hollandia határán tűnt el.

Ugyan létezik egy japán cég, amely tervezi mesterséges meteoritok létrehozását (épp az ilyen nagy rendezvények feldobásához), a mostani eset biztosan nem csalás eredménye volt. Vagy hihetetlen véletlen, vagy pedig isteni beavatkozás.

Forrás: IFL Science

Borítókép: Dave Grohl, a Foo Fighters frontembere.

Forrás: AFP / NICOLAS ARMER / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!