Trabantba szállni élvezet

2018.07.13. 07:00

A Kaukázusban járt a magyar Trabant Expedíció

Az Északi sarkkör és az afrikai Bamako után a kontinenseket elválasztó hegység volt a csapat célja.

Forrás: Facebook

A 27 éves, 1100 köbcentis, 300 euró értékű, kétüteműnek öltöztetett négyütemű Trabant 2014 januárjában járt az Északi sarkkörön Norvégiában, 2015-ben pedig Afrikában, a Budapest–Bamako-ralin.

Fotó: geonauta.hu

A nem mindennapi útról beszámolót közlő Origo szerint a Vadász Zsolt vezette csapat célja ezzel példát mutatni: kevés energia és nyersanyag felhasználásával, környezetbarát módon és minimális befektetéssel is minden földrajzi cél elérhető.

„Ti, itt Trabanttal? Igen, mi itt és Trabanttal. Kicsit újraírtuk a történelmet, mert mostanában nemigen jött errefelé senki ilyen járművel. Kb. egy generáció óta. Időnként úgy néznek ránk, mint valami ufóra”

- olvasható a trabis expedíció Facebook-oldalán az egyik bejegyzésben, melyet a „Kaukázus-trophyról” posztoltak a kalandorok. Az utazásról egyébként részletek közölnek a Geonauta oldalon is.

A Trabantot elsősorban figyelemfelkeltő szándékkal választották a mai, mindent felélő-felégető fogyasztói társadalommal szemben. Ezért fotózták a Trabantot az Eiffel-toronynál, a Colosseumnál, vitték fel téli időszakban az Északi sarkkör fölé sok száz kilométerrel, összkerékhajtás és sok lóerő nélkül, mindössze négy terepgumi és egy csörlő segítségével.

Erre a legutóbbi expedícióra 2018. június 28-án indultak Budapestről.

Borítókép forrása: Facebook.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!