Csillapító hangok

2018.10.07. 08:00

Sokat idegeskedik? Ez a dal a tökéletes stresszoldó

65 százalékkal csökkenti a stresszt a világ legmegnyugtatóbb zenéje, melyet brit tudósok és neurológusok a Marconi Union zenészeivel közreműködve alkottak meg.

Woman holding flowers leaning on tree in meadow.

Mindannyiunk életében vannak stresszesebb időszakok. Ilyenkor különösen fontos a megfelelő relaxáció, a pihenés és a stresszkezelés. Korábbi kutatások igazolták, hogy a zene képes csökkenteni a stresszt és a szorongást. Éppen ezért jó, ha van egy zenei összeállításunk, amelyet meghallgatva kicsit megnyugodhatunk – áll a Maszol.ro cikkében.

Mint a portál hírül adja, brit neurológusok és zeneterapeuták megalkották ezt a zenelistát, valamint a világ legmegnyugtatóbb zenéjét a Marconi Union közreműködésével. A kutatók különböző vizsgálatokat végeztek tesztalanyok segítségével, míg kiderült a Weightless című szám 65 százalékkal csökkenti a stresszt, segít „kikapcsolni” az agyat, jó hatással van a szívre és a vérnyomásra.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / Judith Haeusler / Cultura Creative

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!