vizsgálják a pontos korát

2019.01.10. 21:40

Prehisztorikus szarvas fosszíliájára bukkantak

A fosszíliát egy Buenos Airestől északra lévő területen találták meg, ahol emlősök és hüllők hasonló maradványaira bukkantak az elmúlt 17 évben. Pontos korát vizsgálatok révén fogják megállapítani a szakértők.

A Morenelaphus nemébe tartozó állat 70 százaléka őrződött meg, míg korábban csak töredékeket találtak – közölte a La Matanza-i Egyetem. Az állatnak megmaradt többek között a gerincoszlopa, a medencéje, egy hátsó lába, csaknem a teljes fogsora és több mint 20 bordája.

Az elképesztő lelet
Fotó: AFP / MUSEO PALEONTOLOGICO

José Luis Aguilar, a San Pedró-i Paleontológiai Múzeum vezetője szerint hihetetlen, hogy az állat gerince és nyaka is természetes állapotában látható. Ez az állat részletes információkkal szolgálhat a történelem előtti időszakról, amikor a környezet meglehetősen más volt, mint ma – mondta.

A szarvas akár 200 kilogrammos is lehetett. A Morenelaphus kihalt neme a pleisztocén korból származik. Ez a földtörténeti kor 2,5 millió éve kezdődött és mintegy 12 ezer éve ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!