hátborzongató

2019.03.01. 12:30

Oposszumot fogott egy tányérnyi madárpók (videó)

A különleges esetet az Amazonas-vidéken, Peruban figyelték meg amerikai kutatók.

„Hihetetlen volt és sokkoló, el sem tudtuk hinni, amit látunk” – mondta Michael Grundler, az amerikai Ann Arborban lévő Michigani Egyetem biológusa. A kutató munkatársaival korábban már megfigyelt nagyobb méretű pókokat, amint kisebb állatokat, például békákat fogyasztanak. De olyan pókot találni, amely emlőst eszik, nagyon meglepő – fogalmazott.

A tudósok a tenyérnyi madárpókra (Pamphobeteus sp.) és áldozatára véletlenül bukkantak egy éjszakai terepszemle során Peru egyik esőerdejében.

A pók először a nyakánál fogva tartotta az oposszumot, a gerinces mintegy 5 percen át még enyhén mozgott. Azután a pók egy fához vonszolta az áldozatot, majd miután észlelte a kutatók jelenlétét, eltűnt.

A tudósok azért kutatják a pókokat, hogy többet megtudjanak az Amazonas-vidék táplálékláncairól és nagy faji sokszínűségéről. Láttak már pókokat halevés közben, mellső lábaikkal elpusztult hüllőt magukhoz szorítani, és látták már azt is, amint kígyót fejeztek le és nyúztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!