felelőtlen állattartás

2019.08.27. 15:23

Elpusztultak a fürdőkádban tartott tigriskölykök

A néhány hetes állatokat egy hősugárzó alatt akarta felnevelni a 34 éves szlovák nő, aki egy szlovák tigrisfarmról vitte magával a kölyköket néhány napos korukban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Zhiltsov Alexandr

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a hatóságok egy lakossági bejelentés nyomán találták meg még augusztus 8-án a rossz állapotban lévő kistigriseket, amelyek állítólag egy héttel korábban jöttek világra. A kicsiket a schönbrunni állatkert gondjaira bízták, de a tigrisbébik állapota átmeneti javulás után hirtelen romlásnak indult, a kölykök a hét végén elpusztultak.

A nő, akinek október közepén bíróság előtt kell felelnie a védett állatok kereskedelmére vonatkozó törvények megsértése miatt, azt mondta, hogy a kicsik eleven nagyon rossz állapotban voltak és azért helyezte el őket ideiglenesen a lakásában, hogy ott a hősugárzó segítségével talpra állítsa őket. A nőt akár két év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A schönbrunni állatkert szerdai tájékoztatása szerint a kölykök túl hamar anyjuk nélkül maradtak, túl kicsik és fejletlenek voltak az életben maradáshoz, életüket a napi 24 órás gondoskodás ellenére sem sikerült megmenteni.

Állatvédők szervezet szerint jobban kellene ellenőrizni a szlovákiai létesítményt, mert az európai tigrisfarmokon nevelt ragadozókat gyakran turistalátványosságként zsigerelik ki, majd testrészeik hasznosítása céljából Ázsiába adják el őket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!