NAGY FOGÁS!

2019.08.20. 13:12

Halszörnyek akadtak horogra Baranyában

Két nagy harcsát is kifogtak az elmúlt napokban Baranyában, az egyiket a Dunából, míg a másikat a boldogasszonyfai halastóból.

Zs. J.

Szaif Géza (jobbra) barátaival és a nagy harcsával

Forrás: Bama

„Csónakkal mentem ki süllőzni a Dunára Dunaszekcsőnél. A harmadik dobásomra éreztem, egy nagy hal akadt a horgomra. Több mint egy óra húsz perc után láttam meg, hogy egy óriási nagy harcsával küzdök” – mondta el Szaif Géza a Bamának.

„Körülbelül két kilométeren keresztül húzta a csónakomat Mohács felé, mire sikerült kézzel beemelnem a csónakomba a 188 centis, 61,5 kilós halat.”

Szaif Géza (jobbra) barátaival és a nagy harcsával
Fotó: Bama

Érdekesség, hogy Szaif Géza korábban két barátjával elhatározta, kifogják életük nagy halát, ezért Olaszországba utaztak a Pó folyóhoz. Ottlétük ideje alatt csak 10 kilós halak akadtak a horgukra. Amikor hazatértek, Géza egyik barátja Dunaszekcső mellett egy 64 kilós, 200 centiméteres harcsát emelt ki. Ezt követően próbálkozott a horgász a Dunán, hogy hasonló sikerrel járjon, ami az elmúlt héten sikerült is neki.

A horgász pergető vobblerrel, műcsalival fogta ki a harcsát. A nagy fogás felkerül az általa létrehozott dunaszekcsői horgásztanya, a Jófogás Vendégház falára.

„Annyit elmondhatok, nem kell nekünk Olaszországba mennünk, ha nagy halat szeretnénk fogni. Itt van nekünk a Duna”

– tette hozzá Szaif Géza.

Egy másik nagy harcsát is sikerült kifogni Baranyában az elmúlt napokban, a boldogasszonyfai halastóból. Nyári Tibor piócával fogta ki a 39 kilós, 180 centiméteres harcsát, ami új tórekordot is jelent. 25 éve működik a halastó, ahol a nagy testű harcsákon kívül, süllők, amurok és pontyok vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!