magyar orvosok segítettek

2019.09.14. 08:11

Újabb beavatkozáson esett át a szétválasztott sziámi ikrek egyike

Testvére súlyos szövődmény után lábadozik.

Az agyak és a koponyák sikeres végső szétválasztása után kettétoltuk a műtőasztalt is, hogy két csapatot alkotva lássunk neki a műtéti területek fedésének 2019. augusztus 2-án. Fotó kredit: “Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Táborosi András”.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Fotó: Táborosi András

A dakkai kórházban szétválasztott sziámi ikrek egyike rekonstrukciós műtéten esett át, másikuk súlyos szövődmény után lábadozik – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Mint írták, az alapítvány csapatának vezető orvosai – Pataki Gergely, Csókay András és Csapody Marcell – szeptember 9-én visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus elején szétválasztott bangladesi ikrek állapotát és megkezdjék a műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitáció és a koponyarekonstrukció tervezését, illetve kivitelezését.

Ez utóbbit Rabián – aki már öt nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt – el is végezték; a gyermek ötórás plasztikai sebészeti beavatkozáson, koponyarekonstrukciós műtéten és hegplasztikán van túl. Az orvosok Pataki Gergely vezetésével szeptember 11-én végezték el a beavatkozást a kislányon.

Közölték azt is, hogy Rukiánál a szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel, aminek következtében az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyerek állapota jelentősen romlott, azonban végtagjait mozgatja, szemét kinyitja. Nála a felépülés várható mértékéről felelős nyilatkozat most még nem tehető – írta az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!