Botrány

2020.02.09. 06:53

Emiatt a mondat miatt váltak meg a Benetton kreatív igazgatójától

Oliviero Toscani a genovai hídomlás kapcsán fakadt ki. Nem kellett volna.

Mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. Fotó. MTI/EPA/Luca Zennaro

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Luca Zennaro

A Benetton olasz divatház megvált kreatív igazgatójától, a provokatív reklámkampányairól ismert Oliviero Toscani sztárfotóstól, aki hatalmas botrányt okozott egy, a genovai autópályahíd összeomlásával kapcsolatos meggondolatlan mondatával.

Ki a fenét érdekel, ha egy híd leomlik? Hagyjuk már ezt!

fakadt ki a 77 éves fotós és reklámszakember egy rádióinterjúban, amikor sokadszorra faggatták arról, hogy milyen szerepet játszott a tragédiában a Benetton család, a 2018-ban leomlott Morandi hidat üzemeltető autópálya-társaság főrészvényese. A tragédiában 43 ember vesztette életét.

A Benetton csoport csütörtökön közleményben határolódott el a lehető leghatározottabban Toscani kijelentésétől, és leszögezte, hogy lehetetlenné vált a további együttműködés a sztárfotóssal.

Oliviero Toscani 1982-től a világhírű divatcég kreatív igazgatója volt 2000-ig, amikor a sokadik botrányos reklámkampánya után felmondtak neki. Az ezt követő években Toscani és Luciano Benetton lassan kibékült, és a fotós 2018-ban újra a divatház kreatív igazgatója lett.

Toscani már többször is bocsánatot kért a hídomlással kapcsolatos szavaiért, de hiába.

A fotós provokatív, tabudöntögető reklámkampányairól híres, amelyek az egekig tornászták a Benetton ismertségét és forgalmát. Több kampányát Olaszországban betiltották a társadalmi tabuk túlzott megsértése miatt.

Borítókép: mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!