Járvány

2020.04.17. 20:27

Nem mindennapi fotók egy pécsi “karanténkonyhából”, ezt még Rambo is megirigyelné!

Kovács Fanni és Hosszú Norbert filmjeleneteket örökítettek meg, hogy ezzel varázsoljanak örömet az emberek arcára. A filmkockák annyira sikeresek lettek, hogy egyre többen kérik az újabb filmjeleneteket tőlük.

Nem könnyű ebben a mostani, válságos helyzetben a művészek sorsa. Korábban nap mint nap a nézők előtt léptek fel, hogy előadásaikkal szórakoztassák őket – írja a bama.hu.

A nézők számára kikapcsolódást jelentett a művészek előadása, akik egy álomvilágba kalauzolták őket. Így természetesen az előadás után nem maradt el a megérdemelt taps. A vírus mindent átírt.

Azt használják, ami otthon van

Színházak, koncerttermek zárták be kapuikat, a művészek pedig otthoni karanténba vonultak. De Kovács Fanni és Hosszú Norbert kicsit másképp értelmezte ezt az időszakot. Jó értelemben, persze. Nézzük:

Mosolyt csalnak mások arcára

Kovács Fanni és Hosszú Norbert hét éve élnek együtt egy kis uránvárosi albérletben. Mindketten az Improvokál Társulat tagjai. A saját Facebook-oldalukon elindították a „Karanténkonyha” sorozatot, ahol egyes filmjeleneteket örökítenek meg a lakásban található eszközökkel, hogy a fotókkal mosolyt csaljanak az emberek arcára.

Egy kenyérsütés ihlette az elsőt

Az első „Karanténkonyha” a kenyérkészítésről szólt, aminek alapjául a Ghost című filmet vették, ahol Demi Moore és a Patrick Swayze egy fazekaskorong előtt ülnek. Fanni és Norbi a saját jelenetükben kenyérsütést improvizáltak. Készült jelent Rambóról, a Vasemberről, Harry Potterről, Hannibal Lecterről és Charles Chaplin első egész estés fekete-fehér játékfilmjéből, a Kölyökből is. Volt, ahol a segédeszköz kolbász, konzervdoboz vagy száj­maszk volt.

Mindketten rajongunk a filmekért. Én a ’70-es, ’80-as évek akciófilmjeiért, míg Fanni minden filmet szeret. Mivel Piros Orr Bohócdoktorként is dolgozom, beszereztünk egy állványt, így kis videókat készíthetünk, és online lépünk a kórházak termeiben lévő beteg gyermekek elé, hogy felvidítsuk őket. Párom régi vágya volt, hogy egyes filmjeleneteket örökítsünk meg. Mivel az állvány, a kamera adott volt, így elindítottuk a „Karanténkonyha” sorozatot – mesélte Hosszú Norbert.

És hogy mennyire sikeresek a fiatal pár filmjelenetei, azt mi sem tükrözi jobban, mint hogy a közösségi oldalakra feltöltött képeket több ezren osztották meg, méltatták. Vannak, akik már konkrét filmjelenetek megörökítését kérik tőlük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!