élő kultúra

2020.11.22. 07:27

Kirakatba költözött egy prágai cirkusz

Egy kirakatban tart ötperces előadásokat egy prágai kortárs cirkuszi társulat. A műsort a járványügyi szabályok betartásával lehet megnézni előzetes jelentkezés után.

People watch the performance of Czech artistic group Cirk La Putyka through a "dispensing window", similar to that of some restaurants offering takeaways on November 10, 2020 in Prague as the entry for visitors is free but limited, open to individuals, pairs or as a family of four or more. (Photo by Michal Cizek / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Michal Cizek

A La Putyka Cirkusz igazgatója, Rosta Novak elmondta, hogy az előadásokkal a pandémia alatt is ki akarják elégíteni az élő kultúra iránti igényt.

A koronavírus-járvány miatt az összes prágai színház bezárt, akárcsak az iskolák és az éttermek. A La Putyka Cirkusz azonban a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is működik.

A cirkusz közönsége az utcáról nézheti a műsort.

A nézők korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján tekinthetik meg az előadást: egyszerre csak legfeljebb egy-két ember vagy egy ennél nagyobb létszámú család. A társulat naponta tíz előadást tart, mindegyiket egyedi műsorral.

„Színészeink, akrobatáink, zenészeink, producereink és rendezőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek és szórakoztassanak” – olvasható a társulat a Facebook-oldalán. Mint írták, fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak a közönséggel, és az is, hogy formában maradjanak mindaddig, míg ismét kinyithatnak a színházak. Ezért akár egy embernek is játszanak. „Ez tart a felszínen minket” – hangsúlyozták.

A Cirk La Putyka szakmailag a kortárs cirkuszi vonalat követi, átlépi az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport közötti határvonalakat, és arra törekszik, hogy új perspektívát nyújtson ebben a műfajban.

Borítókép: a La Putyka Cirkusz műsort ad a kirakatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!