"Nem asszimilált környék"

2020.12.24. 08:30

Szándékosan gyújtották fel a francia város karácsonyfáját

A cél ugyanaz, csak a módszerek mások: Bordeaux polgármestere környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart idén karácsonyfát álltani.

Forrás: Shutterstock

Egy pillanat alatt lángra kapott a franciaországi Lyon egyik kerületének karácsonyfája, miután ismeretlenek szándékosan felgyújtották, számolt be róla több hírportál nyomán a V4NA hírügynökség.

Le sapin de noël de La Duchère, dans le 9e arrondissement de Lyon, quartier sensible classé Zone de Sécurité Prioritaire a mystérieusement pris feu." target="_blank">@AA_Avocats dirait qu’il s’agit ici de l’œuvre de laïcistes en colère... mais la réalité, on la connaît#noel #SapinNoel2020 #Lyon pic.twitter.com/YxpIs8CyKY

— MEHDI AIFA (@Mehdi_Aifa_AJR) " target="_blank">December 15, 2020

A karácsonyfát minden évben felállítják a téren a környékbeli gyerekek örömére, idén azonban valaki vagy valakik ezt nem nézték jó szemmel. A Valeurs Actuelles hírportál felhívta a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” kerületében található.

Az eset kapcsán sokan megjegyezték, köztük a kerület polgármestere is, hogy a fa felgyújtása gyerekes, rosszindulatú és teljesen haszontalan volt, de többen arra figyelmeztettek, hogy a környéken amúgy is sok a bűncselekmény. Volt, aki úgy fogalmazott, „iszlamizált, nem asszimilált” a környék – írja a Valeurs Actuelles.

A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy valóban gyújtogatás történt-e, vagy egyszerű rövidzárlat okozta a tüzet. Ez utóbbi azonban nem valószínű a sajtóértesülések szerint.

Á Bordeaux EELV fait disparaître le sapin, á Lyon ce sont les racailles, les méthodes ne sont pas les mêmes, mais le combat est similaire. pic.twitter.com/n9vSbLuMS7

— La Cocarde Lyon (@cocarde_lyon) " target="_blank">December 16, 2020

Volt, aki az üggyel kapcsolatban a Twitteren a bordeaux-i polgármester döntésére emlékeztetett, aki idén környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart a városában karácsonyfát állítani. „A módszerek nem azonosak, de a cél hasonló” – fogalmazott bejegyzésében.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!