Poshspice

2021.02.07. 09:30

Világrekordot jelentő áron árvereztek el egy brit tehenet

Világrekordot jelentő áron, 262 ezer fontért (106,4 millió forintért) árverezték el a Victoria Beckham után Poshspice-nak nevezett tehenet Közép-Angliában – közölte a brit Limousin Cattle Society tenyésztőegyesület.

Limousine cow, Mas Camargues, Causses and Cevennes, cultural landscape of Mediterranean agro-pastoralism, classified World Heritage by UNESCO, Cevennes National Park, Classified Biosphere Reserve by UNESCO, Lozere, France

Forrás: Biosphoto via AFP

Fotó: Michel Cavalier

A világon ekkora összeget sosem adtak még ennek a marhafajtának egy egyedéért, az ár a korábbi brit és európai rekord dupláját is meghaladta. A kilencvenes évek angol sztárbandája, a Spice Girls egyik tagját, Victoria Beckhamet hívták annak idején Posh Spice-nak, róla nevezték el a limousin fajtájú üszőt.

A fiatal állatot a közlemény szerint egy hete, pénteken árverezték el – írták a helyi lapok.

A Shropshire-ben nevelt tehén, melynek teljes neve Wilodge Poshspice, rekorder állatok családjából származik.

Anyja, Milbrook Gingerspice – melyet szintén az egyik Spice Girlről neveztek el – a brit és az európai rekordot is tartotta 2014-es eladását követően.

– Olyan volt az árverés, mint egy ötös a lottón – mondta Poshspice tenyésztője, Christine Williams a BBC-nek.

A győztes licit összegét észbontónak nevezte.

Williams szerint a rekorder egyéves állat „elegáns volt és stílusos”, a hatalmas vételárat „annak a bizonyos x-faktornak” tulajdonította.

Borítókép: Tehén, limousine fajta / Illusztrációfotó / Michel Cavalier / Biosphoto via AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!