iskolai túlkapás

2021.04.01. 14:41

Elnézést kellett kérnie a fiú diákoknak a szexizmus miatt

Diákok és szülők közösen szólaltak fel egy iskolai akció ellen, miután az egyik gyűlésen a fiúknak felállva kellett bocsánatot kérnie a lányoktól a férfiak által elkövetett szexizmus és nemi erőszak miatt.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az ausztrál iskola akciója nem csak a fiúkat érintette kellemetlenül, akiket arra kényszerítettek, hogy olyan dologért kérjenek bocsánatot, amit el sem követtek, hanem a lányokat is, írja a Summit News nyomán a V4NA.

Több szülő is megjegyezte, hogy a lányaikat idegesítette a dolog, mert úgy állította be őket, mintha szexuális bántalmazás áldozatai lennének.

A leginkább azonban a fiúk és szüleik háborodtak fel.

Ennek soha nem kellett volna megtörténnie, fogalmazott a Today show-nak nyilatkozva Craig Daniels, az egyik diák. Elmondta, bár ő személyesen nem vett részt a gyűlésen, de többekkel beszélt, akik ott voltak és utána bűnösnek érezték magukat valamiért, amit el sem követtek.

Craig édesanyja arra is felhívta a figyelmet, hogy ezzel gyakorlatilag egy kategóriába sorolták a fiúkat a szexuális bűnelkövetőkkel.

Egy másik szülő úgy fogalmazott, hogy teljesen elszörnyedt, amikor megtudta, ami történt.

– A 12 éves gyerekemnek fogalma sincs a nemi erőszakról és a szexuális bántalmazásról, de bocsánatot kért ezért, és nem érti, hogy miért

– tette hozzá.

Miután az iskola értesült a szülők felháborodásáról kiadott egy közleményt, melyben elismerték, hogy az akció nem volt megfelelő, a szülőknek azonban ez nem elég. Azt akarják elérni, hogy az iskola kérjen bocsánatot a diákoktól és ítéljék el ezt az akciót.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!