életre szóló barátság

2021.09.17. 14:17

Szórakoztató módon tanulhatunk a felelős állattartásról hétvégén

Az ingyenes programsorozaton kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutatók és kutya-viselkedésterápiás tanácsok is várják az érdeklődőket.

Veszprém, 2020. október 16. Apród, az Állatvédő Egyesület Veszprém védence a veszprémi Gulya-dombi kutyafuttatónál 2020. október 16-án. Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője tartott itt sajtótájékoztatót a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításával és végrehajtásával kapcsolatos feladatokról és célokról.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Családi programokkal, szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására az V. Belvárosi Kutyafesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg Budapesten, az Olimpia parkban.

A kutyás napon programokkal készülnek a leendő kutyatartóknak is, akik önkéntesek segítségével a Kutya Sétáltató Nap keretében kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A rendezvényre azokat a családokat is várják, akik már örökbe fogadtak kutyát – közölte Óvári Klári, a Vigyél Haza Alapítvány munkatársa.

Az ingyenes programsorozaton kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutatók és kutya-viselkedésterápiás tanácsok is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon mutatkozik be az Állatvédelem gyerekeknek program. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek oldal csapata segítségével a gyerekek egyebek mellett megismerhetik a magyar kutyafajtákat, tesztelhetik memóriájukat és játszhatnak a felelős állattartásra oktató játékkal.

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. Az ingyenes e-learning tananyag az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével készült.

A kutyafesztivállal párhuzamosan Belváros-Lipótváros Önkormányzata az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket rendez, amelyen koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, mutatványosok bemutatóival, játszótéri programokkal, bábszínházi előadással és sporttal várják a gyerekeket és szüleiket.

A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Borítókép: Apród, az Állatvédő Egyesület Veszprém védence a veszprémi Gulya-dombi kutyafuttatónál 2020. október 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!