Járvány

2021.10.21. 10:13

Eddig hozzávetőleg egymilliárd adag vakcinát használtak fel az európai régióban

A WHO adatai szerint ezzel a régióban élők nagyjából harmadát sikerült immunizálni, de a cél továbbra is egy átlagosan 70 százalékos átoltottság elérése.

France, Brittany, Dinan on 14/09/2021. Covid-19 vaccination centre in Dina, Brittany. Photograph by Martin Bertrand. France, Bretagne, Dinan le 14/09/2021. Centre de vaccination contre la Covid-19 a Dina en Bretagne.

Forrás: Hans Lucas/AFP

Fotó: Martin Bertrand

Eddig hozzávetőleg egymilliárd adag, koronavírus elleni vakcinát használtak fel az európai régióban – közölte szerdán este Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója Koppenhágában.

„Ez nagyszerű teljesítmény” – méltatta az oltakozási erőfeszítéseket Kluge.

A WHO adatai szerint ezzel a régióban élők nagyjából harmadát sikerült immunizálni. Mindazonáltal Kluge hangsúlyozta, hogy a járvány megfékezéséhez serkenteni kell az oltakozási kedvet, illetve ki kell küszöbölni a területi egyenlőtlenségeket. Kijelentette, hogy a cél továbbra is egy átlagosan 70 százalékos átoltottság elérése.

A WHO több mint ötven országot sorol az európai régióhoz, így például Oroszországot, Törökországot és Ukrajnát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!