komoly próba lehet

2021.10.01. 16:00

Harmincnapos vízivás kihívást hirdetettek meg

Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására október 1-jétől 30 napos vízivás kihívást hirdetett Aqua Challenge néven az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közreműködésével.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idén második alkalommal meghirdetett kihívás célja, hogy egy hónapon át minden résztvevő csak vizet fogyasszon folyadékpótlás céljából.

A megelőzésre és egészséges életmódra törekvő felhívások és kezdeményezések az „Új egészségkultúra” program célkitűzéseit segítik, amelyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hirdetett meg 2019 tavaszán.

A közlemény szerint az OGYÉI tudatosítani szeretné, hogy a megfelelő táplálkozásnak a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is elengedhetetlen része, és erre a célra a víz a legalkalmasabb.

A kihíváshoz csatlakozók vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel fogják oltani a szomjukat,

így az Aqua Challeng által egy hónap alatt megtapasztalhatják a vízfogyasztás növelésének és a cukorbevitel csökkentésének pozitív egészségügyi hatásait.

Az idei Aqua Challenge-ről további információk ITT találhatóak.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!