Felmérés

2021.12.30. 17:30

Szilveszterkor Budapest, Eger és Gyula a legnépszerűbb úti cél

Szilveszterkor Budapest, Eger, Gyula, valamint Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok és Pécs is szerepel a legnépszerűbb belföldi úti célok között - közölte a Szallas.hu csütörtökön.

A szállásfoglaló oldal magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya, ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.

Hozzátették, 

régiós bontásban továbbra is Észak-Magyarország emelkedik ki. A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. 

Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2 százalék.

A közlemény szerint az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy személynek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben, az érintettek 42 százaléka 2 éjszakás pihenést választ, 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól.

A szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípusban köszönti az új évet.

Borítókép: illusztráció. Szilveszterezők a pécsi Széchenyi téren 2019. december 31-én este. (Sóki Tamás/MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!