Gyermekvédelem

2021.12.16. 16:28

Több ezer gyerek számára tette szebbé a karácsonyt az Erzsébet-tábor

A hátrányos helyzetű gyerekekre a program részeként többek között cirkuszi előadás, karácsonyi futam és karácsonyi alkotóház várt.

A zánkai Erzsébet-táborban 3 napos turnusokban csaknem 4 ezer táborozó hangolódhat a közelgő ünnepre. Az Erzsébet-karácsony elnevezésű programsorozat december 1. és 22. között várta és várja a résztvevőket. Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, jelenleg 800 gyermek vesz részt a programban a megújult zánkai Erzsébet-tábor területén.

Az épületek téliesítésének és az új, valamint felújított programhelyszíneknek köszönhetően a gyerekek kulturális, szórakoztató előadásokon, szabadidős és adventi programokon vehetnek részt hétfőtől szerdáig, valamint szerdától péntekig tartó turnusokban.

Az Erzsébet-karácsony 2016-ban indult 1 napos budapesti programként a gyermekeknek, idén bővült többnapossá és került a zánkai táborba. A programra magyarországi köznevelési és egyházi, gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények jelentkezhettek.

Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a táborozók biztonságára, a megfelelő távolságtartásra, a maszkviselésre – hangsúlyozta a miniszter.

A téli programsorozat fő elemei, a cirkuszi előadás, a karácsonyi futam és a karácsonyi alkotóház. Mindezek mellett interaktív játszótér, bűvésztanoda és az első karácsony történetét bemutató kápolna várja a fiatalokat.

Az Erzsébet-tábor indulása óta egymillió gyermeknek volt lehetősége a táborozásra.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke elmondta, hogy a nagyobb biztonság érdekében a befogadható 3400 vendég helyett legfeljebb 1200 ember tartózkodik a tábor területén a karácsonyi programsorozat idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!