Csúcsragadozók

2022.01.07. 11:05

Rejtélyes ragadozó ejtett hatalmas sebet egy nagy fehér cápán (videó)

A harapásnyom, amelyet amatőr filmes fotózott le, még egy tekintélyes méretű cápához képest is rendkívül nagy.

Természetvédő kapott lencsevégre egy titokzatos harapásnyomot egy nagy fehér cápa oldalán, miközben Mexikó partjainál búvárkodott cápákat tanulmányozva – olvasható a hirado.hu cikkében.

2 évvel ezelőtt, 2019 augusztusában Jalil Najafov cáparajongó, természetvédő és filmes, néhány barátjával Mexikó partjait fedezte fel. A csoport észrevett egy nagy fehér cápát, amely a hajójuk közelében úszott.

Ez már önmagában nagyon izgalmas volt számukra. Aztán a csoport megpillantott egy rejtélyes harapásnyomot a cápa oldalán.

A harapásnyom hatalmas volt, még egy tekintélyes méretű cápához képest is – számolt be a CNN utazási weboldala.

Az azerbajdzsáni születésű állatvédő és amatőr filmes vízálló kamerájával merült bele a vízbe, hogy lefilmezze a cápák viselkedését. A fotó, amelyet Najafov nemrég videó formájában posztolt az Instagramon, villámgyorsan elterjedt az interneten.

A természetfilmes mexikói kirándulása után elveszítette a kamera memóriakártyáját, ezért csak nemrég bukkant rá a képekre.

Évek óta foglalkozom cápákkal, sok tapasztalatom van ezen a területen – emelte ki.

Tristan Guttridge természettudós, a Discovery Channel Shark Week, vagyis a Cápák hete című műsorának előadója kizárta azt az elméletet, amely szerint a cápa párzási aktus során szenvedte volna el a harapást. A természettudós arra a következtetésre jutott, hogy a cápát nagy valószínűséggel egy másik cápa támadhatta meg.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!